25 Nisan 2025 Cuma
DOLAR 38.42 ₺
EURO 43.80 ₺
STERLIN 51.27 ₺
G.ALTIN 4,055.37 ₺
Ç.ALTIN 6,732.01 ₺
BTC 93,719.14 $
BİST 9,432.55

    İletişim Başkanı Fahrettin Altun Bursa'da

    Eğitim
    Yayınlama: 25 Nisan 2025 Cuma 15:30 Kaynak: Haber Merkezi

    ‘Ölümünün 52. Yılında Kemal Tahir Sempozyumu’, Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un katılımıyla düzenlendi.

    İletişim Başkanı Fahrettin Altun Bursa'da
    ads

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Uludağ Üniversitesi'nin Üniversite Görükle Kampüsü Özel Harekat İlyas Kaygusuz Salonu'nda düzenlediği 'Ölümünün 52. Yılında Kemal Tahir Sempozyumu'na katılım gösterdi. 

    Haber Resmi

    "KEMAL TAHİR SEMPOZYUMU SON DERECE KIYMETLİ"

    Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, "Bir tür varoluşsal problemler bir türlü yakamızı bırakmaz. Sosyal teoride yakamızı bırakmaz, edebiyatçının yakasını bırakmaz. Kemal Tahir bunun çok mühim taze örneklerinden. O yüzden, bu sempozyum son derece kıymetli" açıklamalarıyla katılımcılara teşekkür ederek sözü İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a bıraktı. 

    Haber Resmi

    "TÜRKİYE'NİN RUHUNU ARAYAN ADAM KEMAL TAHİR"

    İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sizlerle burada olmaktan mutluluk ve şeref duyuyorum. İlham verici hocalar, dünyayı tecrübe etme açısından değiştirirler. Bunu kendi hayatımda da tecrübe etme imkanı buldum. Hocalarım vesilesiyle Kemal Tahir'i tanıdım. Öz düşünümsellik diyoruz, gerçekten kendi üzerine düşünen, yanlışlarını gören ve ifade etmekten çekinmeyen bir yazar oldu Kemal Tahir. Kemal Tahir'in ortaya koyduğu ölçü, çağdaş Türk düşüncesinde bir etki oluşturdu. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne ve Vefa Ödülü'ne layık görülmüştü. Türkiye'nin ruhunu arayan adam Kemal Tahir. Gerçeklerle yüzleştiğimizden korktuğumuzdan bahseder Kemal Tahir. Kemal Tahir, Oğuz Atay'ın bahsettiği gibi bu yüzleşmeyi gösterme cesareti gösterebilen bir yazardır. Yüzleşmek, her şeyle açıkça yüzyüze gelme ve hesaplaşma demektir" ifadeleriyle Kemal Tahir'den bahsetti. 

    "DİL İŞÇİLİĞİNİN KIYMETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"

    Altun, "Burada konunun uzmanları var. Kemal Tahir'in romanları gerçeklik bağlamında ele alınır. Kemal Tahir'in romanlarını bir hakikat sevdasının yansıması olarak görüyorum. Tarihin kırılma anları üzerine fikirlerini ortaya koymuştur. Bunları ele alırken 'Bir sosyolog tarihe bilimsel açıdan yaklaşacağı için aklını kullanır, tarihçi ise hem aklını hem sezgilerini kullanır. Bana ise şair bir sosyolog diyebilirsiniz' demiştir Kemal Tahir. Romanlarına yerleştirdiği karakterler tarihin numunesi niteliğinde öğretici karakterler oldu. Hissiyatını, idealizmini zirvede tutarken, dil işçiliğinin ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. 

    "MUHALEFET LİNÇ KÜLTÜRÜNE ZEMİN HAZIRLIYOR"

    Altun, "Hem Türkiye hem Kemal Tahir, batının kültür ajanlığını yapanlardan çok çekmiştir. Dayatmacı, topluma tepeden bakan, komplekslilerin tavırlarından bu ülke ve bu ülkenin gerçek fikir insanları çok yoruldu. Geçmişteki konforlu saltanatlarını koruyamıyor olsalar da batı ajanlarının züppece hareketlerini takip ediyoruz. Tarafsızlığa tahammülü bile olmayan linç kültürünü inatla yaşatan güruhtan bahsediyoruz. Muhalefet buna zemin hazırlıyor. Türkiye gerçekliğinden uzak, ucuz stereotiplerle yoğrulan söylemlerin mahalle baskısıyla yok yürüme dönemi geride kalmıştır" dedi.

     Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Feridun Yılmaz, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a plaket takdim etti.

    Haber Resmi

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code