Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, çam ormanlarına zarar veren çamkese böceği ile mücadelede doğayla uyumlu bir yöntem olan biyolojik mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürüyor. Müdürlüğün Biyolojik Mücadele laboratuvarında özel olarak üretilen Calosoma sycophanta (terminatör böcek) larvalarının, zararlının yoğun olarak görüldüğü çam ormanlarına salımı tamamlandı.
Doğal dengenin yeniden tesis edilmesi ilkesi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, laboratuvarda titizlikle üretilen Calosoma sycophanta larvaları, uzman ekipler tarafından çam ağaçlarında çamkese böceği keselerinin yoğun olduğu bölgelere bırakıldı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu kapsamda toplamda 25.000 adet terminatör böcek larvasının, zararlının tespit edildiği çeşitli ormanlık alanlara salındığını bildirdi. Calosoma sycophanta larvaları, çamkese böceğinin tırtıllarını avlayarak doğal bir kontrol mekanizması oluşturuyor ve kimyasal ilaç kullanımının önüne geçiliyor.
Bu biyolojik mücadele yöntemiyle, hem orman ekosisteminin korunması hem de zararlı popülasyonunun doğal yollarla kontrol altına alınması hedefleniyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, doğayla dost mücadele yöntemlerini yaygınlaştırmaya devam edeceğini vurguladı.